Nightbreed Car Club Nightbreed Car Club

Ga terug   Nightbreed Car Club > Tuning > Tuning & Styling Forum

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 8 mei 2006, 19:34
ewold's schermafbeelding
ewold ewold is offline
Administrator
Proud NCC Member
 
Geregistreerd: 19 februari 2005
Locatie: Antwerpen
Berichten: 7.195
ewold heeft vermelding van reputatie uitgeschakeld
Standaard Nieuwe Tuning wetgeving vanaf 15 mei 2006

Zal in werking treden vanaf 15 Mei 2006. Zal eerstdaags worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, bij verschijning zal je deze ook kunnen inkijken op volgende webstek www.mobilit.fgov.be .

In afwachting van de inwerkingtreding van de nieuwe omzendbrief, werd aan GOCA de instructie gegeven dat, voor wat betreft:

- de niet-e- of E-goedgekeurde buitenspiegels;
- de niet-e- of E-goedgekeurde uitlaten;
- de niet-e- of E-goedgekeurde (kunststoffen) motorkap,
er een keuringsbewijs met een geldigheid van 3 maanden in plaats van 15
dagen zal worden afgeleverd.

Deze nieuwe instructie word van kracht vanaf 24/04/2006
Opmerking: Voertuigen die vanaf maandag worden voorgereden met een beperkte geldigheid van 15 dagen (dat nog niet verlopen is) m.b.t. deze 3 rubrieken kunnen een kostenloze verlenging krijgen van 3 maanden. De voertuigen waarvan de beperkte geldigheid wel verlopen is, zullen een verlenging van 3 maanden verkrijgen, na een admisitratieve vergoeding van 6,00 EUR.


De voorwaarden e- of E-goedgekeurd en de eventuele bijhorende validatieprocedure gelden (m.u.v. de lichten) uitsluitend voor voertuigen met een Europees gelijkvormigheidsattest of C.O.C. (= voertuigen ingeschreven vanaf 1 januari 199 en niet voor voertuigen met een Nationale goedkeuring.

Voor wat de validatieprocedures van de niet-e of E-goedgekeurde onderdelen betreft, dienen de producenten of leveranciers uiterlijk op 31 augustus 2006 en volledig dossier bij de FOD Mobiliteit en Vervoer, Dienst Voertuigen te hebben ingediend. Tot 1 september 2006 kunnen deze onderdelen zonder validatieverslag en onder verantwoordelijkheid van de leverancier of producent op de markt worden gebracht.

Vanaf 1 september 2006 is het niet langer toegelaten niet e- of E-goedgekeurde onderdelen op de markt te brengen die niet voorafgaandelijk door de FOD werden goedgekeurd (het betreft: velgen met adapter, zetels, uitlaten, veiligheidskooien, vlinderdeuren en (kunststoffen) motorkappen).

Vanaf 1 september 2007 krijgen voertuigen die met niet-e- of E-goedgekeurde onderdelen zijn uitgerust die overeenkomstig de bepalingen van de nieuwe omzendbrief aan een validatieprocedure zijn onderworpen en waarvoor geen validatieverslag kan worden voorgelegd of waarvoor geen volledig dossier aan de FOD Mobiliteit en Vervoer is overgemaakt een keuringsbewijs met een beperkte geldigheid van 15 dagen.

Belangrijk is dat het steeds de leverancier of de producent is die er moet voor instaan dat de validatieverslagen, de homologatieattesten of de montagehandleidingen de klant bereiken. De klant dient dus zelf niet actief op zoek te gaan naar deze documenten. Alle benodigde documenten dienen bijverkoop of (in een overgangsfase) naderhand door de leverancier of de producent aan de klant te worden afgeleverd. Voor de samenstelling van het dossier dat aan de FOD Mobilteit en Vervoer moet! worden voorgelegd dient in sommige gevallen en naargelang het onderde el contact te worden opgenomen met AIB Vinçotte of met het BIVV. Federauto is op de hoogte van de te volgen procedure.

Alle in de omzendbrief vermelde verbouwingen worden voortaan op het tuningrapport vermeld. De klant krijgt de keuze om zijn voertuig ofwel aan te bieden tijdens de periodieke of tijdens de niet-periodieke keuring. In beide gevallen geldt het basistarief + 6 EUR voor de aflevering van het tuningrapport. Bijgevolg zijn er slechts 2 categorieën van verbouwingen:

- de toegelaten verbouwingen;
- de in elk geval verboden verbouwingen.

De basisprincipes blijven ongewijzigd.

Voor de spoilers wordt in een overgangsregeling voor! zien. Spoilers in materialen met een lage absorbtiegraad (o.a. aluminium en carbon) zullen, mits de basisprincipes zijn nageleefd, worden aanvaard tot 1 september 2007. Vanaf die datum krijgen voertuigen die met dergelijke spoilers zijn uitgerust een keuringsbewijs met een beperkte geldigheid van vijftien dagen,tenzij deze verbouwing reeds wordt vermeld op een eerder afgeleverd tuningrapport.

Kunststoffen motorkappen worden onder voorwaarden toegelaten. Deze onderdelen zijn onderworpen aan een validatieprocedure.

Sturen zijn niet langer aan een validatieprocedure onderworpen.
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT. Het is nu 01:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nightbreed Car Club