PDA

View Full Version : Verzekeringen tegen verkeersboetes zijn strikt verboden


ewold
20 januari 2006, 06:25
Een verzekering tegen snelheids- en geldboetes is door de verzekeringswet verboden. Boetes zijn bovendien persoonlijk, verplicht en individueel en kunnen dus ook niet afgewenteld worden op een derde, bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij. Dat antwoordde minister van Energie Marc Verwilghen donderdag in de Senaat op een mondelinge vraag van Luc Willems (VLD).

Dertig euro per jaar
Willems voelde de minister aan de tand over de komst naar de Belgische markt van een Zweedse verzekeraar die via het internet automobilisten wil verzekeren tegen verkeersboetes. De premie zou dertig euro per jaar bedragen voor hoogstens twee snelheidsboetes voor samen 350 euro en parkeerboetes. Er is een franchise van vijftien procent die oploopt tot vijftig procent voor parkeerboetes.

Verboden
Marc Verwilghen benadrukte dat dergelijke praktijken verboden zijn. Verzekeringsmakelaars die ze aanbieden, riskeren strafrechtelijke vervolging en zelfs een schorsing of intrekking van hun inschrijving. De minister zei nog de problematiek van het via het internet aanbieden van dergelijke verzekeringen in andere landen dan dit van de verzekeraar te zullen aankaarten op de Europese competiviteitsraad.

Bron : HLN (http://www.hln.be/hln/cch/det/art_160713.html)

ewold
20 januari 2006, 06:26
Doeme eh , had iets voor mij geweest :D
ale dan moetek wel een verzekering of 4 nemen bij die mannen